Σχετικά Με τις Εφαρμογές Laser

Στο οδοντιατρείο μας χρησιμοποιούμε την τεχνολογία laser  τα τελευταία 17 χρόνια, διάστημα ικανό για να διαπιστώσουμε τα κλινικά της οφέλη, αλλά και τις εφαρμογές σχεδόν σε όλους τους κλάδους της οδοντιατρικής. Άλλωστε είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι τα οφέλη είναι πάμπολλα, και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλους τους κλάδους της ιατρικής επιστήμης. Οι εφαρμογές LASER προσφέρουν μια ασφαλή θεραπευτική προσέγγιση, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των συμβατικών μέσων. Με την σωστή χρήση και σε συνδυασμό με κλασικές τεχνικές μπορεί να προσφέρει πιο ανώδυνες, ταχύτερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Μερικές από τις εφαρμογές του είναι οι εξής:

  • Ενδοδοντία (απονεύρωση): για την πλήρη απολύμανση και τον περιορισμό της θεραπείας σε μια μόνο συνεδρία.
  • Αισθητική οδοντιατρική: για την διαχείριση των μαλακών ιστών (ούλων) ώστε τα δόντια να πλαισιώνεται από όμορφα και αρμονικά περιγράμματα (ουλοπλαστική). Η χρήση laser σε αρκετές περιπτώσεις αντικαθιστά το  “νυστέρι” προσφέροντας ταχύτερα και πιο ανώδυνα αποτελέσματα.
  • Περιοδοντολογία: αδιαμφισβήτητα η χρήση laser είναι πλέον απαραίτητη για μια ολοκληρωμένη περιοδοντική θεραπεία.
  • Χειρουργική στόματος- εξαγωγές δοντιών: το laser σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται έναντι του κλασικού “νυστεριού” προσφέροντας καθαρό πεδίο και κυριότερα, μια πιο ανώδυνη και ταχύτερη μετεγχειρητική πορεία.
  • Επανορθωτική οδοντιατρική- σφραγίσματα: με τη χρήση laser επιτυγχάνουμε την πλήρη εξάλειψη των μικροβίων της τερηδόνας και εξασφαλίζουμε ότι κάτω από το σφράγισμα μας θα έχουμε “καθαρούς” οδοντικούς ιστούς.

Επούλωση πληγών: Το laser έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμηση πληγών διαφόρων φύσεων, στη στοματική αλλά και περιστοματική περιοχή (χείλη) προσφέροντας ανακούφιση και ταχύτερη επούλωση.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ.

Ολοκληρωμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες από το 1960.