Σχετικά Με την ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΤΡΑ λόγω της πολυετούς πείρας στις προσθετικές αποκαταστάσεις γνωρίζουμε ότι τα προσθετικά περιστατικά είναι πολύ απαιτητικά, είτε πρόκειται για μια θήκη είτε για μια ολική αποκατάσταση. Χρειάζονται προσεκτικό σχεδιασμό, ποιότητα υλικών, υψηλή τεχνική κατάρτιση και σύγχρονο εξοπλισμό.

Στόχος μας, εκτός από  τη βιολογική και αισθητική απόδοση τον αποκαταστάσεων, είναι η μακροβιότητα τους.

Μετρώντας σχεδόν 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε της προσθετικές εργασίες μας στο πέρασμα του χρόνου και να εκτιμούμε πόσο σημαντικό είναι, αυτές να παραμένουν σταθερές μέσα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον όπως η στοματική κοιλότητα.

ΣΤΕΦΑΝΕΣ (ΘΗΚΕΣ) – ΓΕΦΥΡΕΣ

Οι στεφάνες είναι ένα περίβλημα το οποίο καλύπτει την συνολική επιφάνεια ενός δοντιού. Χρησιμοποιείται κυρίως για την προστασία του φυσικού δοντιού λόγω εκτεταμένης καταστροφής  ή απονεύρωσής του.

Τα υλικά επιλογής μας είναι:

  • τα κεραμικά (IPS e-max©)
  • το ζιρκόνιο
  • και ο συνδυασμός τους.

Τα υλικά αυτά είναι ελεύθερα μετάλλων (metal free) και μας παρέχουν το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα με την μεγαλύτερη αντοχή, αλλά κυριότερα, την ελάχιστη παρέμβαση ( “τρόχισμα” ) στο φυσικό δόντι.

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ (IPSe-max©)

Οι όψεις πορσελάνης είναι ένα λεπτό κεραμικό κέλυφος φτιαγμένο από ειδική πορσελάνη, τεχνολογίας IPS e-max©, το οποίο μετά από επεξεργασία του φυσικού δοντιού, τοποθετείται στην μπροστινή επιφάνεια του δοντιού δίνοντάς του, τελείως διαφορετική εμφάνιση. Οι όψεις συνδυάζουν δυο βασικά προτερήματα:

  • απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, λόγω της κατασκευής και της τεχνολογίας τους,
  • σε συνδυασμό με την ελάχιστη παρέμβαση εις βάρος του φυσικού δοντιού( 0,3 χιλιοστά, σε σύγκριση με μια συμβατική θήκη μεταλλοπορσελάνης 2 χιλιοστά).

ΜΕΡΙΚΗ – ΟΛΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ (ΜΑΣΕΛΑ)

Αντιμετωπίζουμε την ολική νοδότητα με εξατομικευμένες αισθητικά άρτιες οδοντοστοιχίες, οι οποίες φροντίζουμε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συγκράτηση. Όπου είναι δυνατό δε, συνδυάζουμε τις ολικές και τις μερικές οδοντοστοιχίες  με ειδικά μέσα συγκράτησης όπως συνδέσμους ακριβείας η ειδικά εμφυτεύματα που κρατάνε μια μασέλα ακίνητη, σε κάθε περίπτωση στη θέση της.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ.

Ολοκληρωμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες από το 1960.